2010-08-03

INSIEME SPECIAL - Ponudba za gosta, ki želi več...

                   klikni za ogled

Pivo je alkoholna pijača, pripravljenja z varjenjem in fermentiranjem škroba, ki izhaja večinoma iz žita. Glavne sestavine piva so voda, slad, hmelj in kvas.


Med vsemi pijačami je pivo po svetovni porabi na tretjem mestu, pred njim sta le voda in čaj. Seveda ta podatek ne velja za Insieme bar :)

S pivom je povezanih kopica presenetljivih dejstev, anekdot, šal in drugih zabavnih podrobnosti. Zanimivo je razvrščanje in poimenovanje različnih vrst piva, enkrat nanašajoč se na način in sestavine varjenja, drugič spet na sam rezultat oz. vrsto, okus in izgled.

Čeprav Slovenije po količini zaužitega piva ni v samem vrhu med vodilnimi državami v svetu, v Insieme z bogato ponudbo okrog štiridesetih (40) različnih vrst piva presenečamo in razvajamo tako poznavalce kot tudi radovedneže; ljubitelje klasičnih, malce drugačnih ali izjemno neobičajnih piv različnih evropskih in svetovnih pivovarjev. Morda se bo prav zaradi nas Slovenija s svojega odličnega šestega mesta pomaknila po lestvici navzgor!

Na splošno velja, da se ocene držav glede na potrošnjo piva med seboj razlikujejo, a vedno najdemo med VODILNIMI PIVCI državljane Češke, Irske, Nemčije, Belgije, Avstrije, Anglije in še nekaterih drugih držav.

Tudi katalog piva Insieme je - da bi dobil svoj rep in glavo - pestro ponudbo nanizal v zaporedje po državi porekla.



Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škodi zdravju.






Ni komentarjev:

Objavite komentar